Культовий американський письменник Айзек Азімов передбачив нинішні проблеми за багато років до їх появи, пише Politeka.

У 1984 році журналісти канадської газети The Star запропонували фантасту зробити пророцтво на 2019 рік. Автору ідея припала до душі і він описав події, які повинні були відбутися через 35 років, а тепер його прогнози збуваються.

Редакція канадського видання проводила такий експеримент двічі. Спочатку співробітники газети проаналізували роман Джорджа Оруела під назвою «1984», в якому письменник відобразив своє бачення майбутнього ще в 1949 році. Редактори The Star вирішили, що непогано б опублікувати свіжий прогноз від відомого письменника.

Айзек Азімов

Айзеку Азимову вдалося непогано впоратися з поставленим завданням, що стає зрозуміло з написаної ним статті. Він побоювався ядерної війни, оскільки в той час відносини між СРСР і США були дуже напруженими. Фантаст був переконаний, що у разі конфлікту майбутнього у людства не буде: «У такому разі лише деякі з нас, наших дітей і онуків залишаться живі, і я не бачу сенсу детально описувати глобальні страждання». Через деякий час СРСР розпався, але напруга нікуди не поділася.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Крім того, письменник передбачив масову комп'ютеризацію. Він вірно вказав, що в 2019-му році люди почнуть застосовувати комп'ютери в усіх сферах свого життя і не зможуть без них обходитися. Електронні пристрої з'являться на тільки на заводах, а також в кожному будинку, а разом з ними популярність отримають і роботи.

Також він порівняв розвиток електронних технологій з гонкою озброєнь і був переконаний, що на вчених будуть тиснути для швидкої розробки нових пристроїв. Тепер же США, Росія і Китай стрімко розвивають технології, створюють суперкомп'ютери і нові системи зв'язку. А всіляка портативна техніка вже сприймається, як невід'ємна частина сучасного суспільства.

Айзек Азімов

Також фантаст передбачив зникнення кількох професій, стверджуючи, що людей з деяких рутинних занять, які займають багато часу, витіснять роботи. В результаті технічний прогрес зробив непотрібною роботу телефоністів і стенографістів і їх успішно замінюють пристрої. А в даний час ведуться розробки безпілотних автомобілів, які зроблять непотрібними водіїв і кур'єрів.

Айзек Азімов помилився з освоєнням Місяця в 2019 році, але слова про світову екологічну катастрофу виявилися пророчими - екологи все частіше лякають людство невтішними прогнозами.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Мішель Нострадамус зробив страшне пророцтво на найближчі роки, згідно з яким на людство чекають серйозні проблеми.

Як повідомляв портал "Знай.uа": людина, що називає себе мандрівником у часі, опублікувала передбачення майбутнього дня нашої країни.

Також "Знай.uа" писав, що французька ясновидиця передбачила Україні проведення ще одного Майдану в 2019 році.