Президент Алжиру Абдельазіз Бутефліка покинув свій пост після кількох тижнів протестів з вимогою його відставки.

Абдель Азіз Бутефліка, який 20 років був президентом Алжиру, покине пост до закінчення терміну, який спливає 28 квітня. Про це повідомляє Air Arabia з посиланням на заяву адміністрації президента.

Незадовго до відставки 82-річного президента глава генштабу алжирської армії Ахмед Гаед Салах зажадав оголосити Бутефліка нездатним виконувати свої обов'язки і відсторонити його від посади.

"Ми зобов'язані знайти вихід з цієї кризи негайно, але в рамках конституції", - заявив він, виступаючи по телебаченню 26 березня. Він запропонував скористатися статтею 102 Конституції, яка дозволяє конституційній раді країни оголосити пост президента вакантним, якщо глава держави не здатен виконувати свої обов'язки.
За кілька тижнів до цього Бутефліка оголосив, що збирається балотуватися на ще один президентський термін.

Незабаром після цієї заявт в Алжирі почалися масові протести. Через кілька тижнів протестів Бутефліка відмовився від ідеї йти на п'ятий термін.

Абделазіз Бутефліка перебував при владі в країні вже 20 років. Він належить до найвищої військової касти алжирського суспільства. Бутефліка - ветеран війни за незалежність проти Франції, під час якої він заробив собі величезний авторитет.

Популярні новини зараз
"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще