Колишній головнокомандувач Сухопутних військ Польщі Вальдемар Скшипчак вважає, що США можуть застосувати обмежений ядерний удар по військах РФ, якщо та вторгнеться до Польщі.

Про це генерал розповів в інтерв'ю виданню Wirtualna Polska.

За словами військового у роки холодної війни американські генерали розглядали можливість ядерного удару по Червоній армії на території Польщі. Він відзначає, що з того моменту ці плани не особливо то і змінювались. Тепер їх розглядають на той випадок, якщо Росія нападе на Польщу.

Україна в НАТО
Україна в НАТО

"У військовому сенсі це самий розумний варіант. Для нас, поляків, він, звичайно, неприйнятний, але якщо буде війна, ніхто нашої думки питати не буде. А географічне положення ми не можемо поміняти", - зазначив генерал.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Крім того він розповів, що вважає повністю безглуздою ідею про створення у Польщі власної армії, яка буде здатна протистояти Росії. Скшипчак зазначає, що такого не добитися "і через десять років, навіть з 5% ВВП на озброєння".

За його словами у Росіївже давно розробили план, як розділити армії союзників при нападі на Польщу. Адже РФ вже протягом останніх десятиліть намагається нав'язати НАТО своє бачення глобальної політики та зон впливу.

військові НАТО
військові НАТО

"Цель русских состояла в том, чтобы разделить наши армии между Бугом и Вислой и распространить их в Віслінский регион. После достижения военных целей русские могли бы выдвинуть ультиматум НАТО и начать переговоры, которые приведут к прекращению военной операции и заключения мира с НАТО на их собственных условиях", - рассказал он.

Нагадаємо, у Вашингтоні міністрами закордонних справ країн-членів НАТО планується розглянути пакет військових заходів реагування на агресію Росії. Документ гарантуватиме безпеку для проходу українських суден через Керченську протоку та в Азовському морі.

Як повідомляв "Знай.ua", Крим і Донбас - це Україна. Компромісу бути не може, і поступок для держави-агресора не буде. Таку заяву зробили в штабі кандидата в президенти і шоумена Володимира Зеленського, який, як виявилося, лідирує в першому турі виборів.

Також "Знай.ua" писав, що вдова американського сенатора Джона Маккейна приєдналася до делегації міжнародних спостерігачів за президентськими виборами в нашій країні, організованої міжнародним республіканським інститутом США.

Порошенко вважає ініціативу "Хто замовив Гандзюк" виборчою технологією проти нього - Роман Синіцин