Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) поінформував уряд Росії про надходження позовів від 380 родичів загиблих у катастрофі МН-17 на Донбасі — «Айлей проти Росії» (позовна заява № 25 714/16) і «Енглін проти Росії» (позовна заява № 56 328/18).

У двох позовах Росія обвинувачується в тому, що була порушена 2 Європейська конвенція про захист прав людини (Право на життя).

Саме Росія має нести відповідальність за загибель людей в Боїнгу.

Крім цього, позивачі запевняють, що Росія навмисно не проводить належне розслідування щодо цієї трагедії.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Позивачі виступають від імені громадян Малайзії, Австралії, Бельгії, Канади, Німеччини, Великобританії і США.

«Боїнг» авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився 17 липня 2014 року в районі Тореза Донецької області. Причиною аварії стала ракета, випущена з ЗРК «Бук». Ракетний комплекс доставили на окуповану території з Росії.

В Авіакатастрофі загинули 283 пасажира, а також 15 членів екіпажу і 80 дітей.

Варто нагадати, що 27 березня 1977 при спробі зльоту з аеропорту Тенеріфе "Боінг-747" авіакомпанії KLM врізався в такий же літак компанії Pan Am. У гезультати зіткнення загинули 582 людини. Ця аварія стала найжахливішою авіакатастрофою в історії цивільної авіації.

В цей же день в аеропорту Лас-Пальмас, найбільшомий на Канарських островах, був здійснений теракт. На щастя, жертв не було, проте влада вирішили закрити аеропорт і перенести всі рейси в аеропорт Лос-Родеос.

Це призвело до перевантаження аеропорту. Деякі літаки стояли навіть на руліжних доріжках. Боїнг-747 авіакомпанії KLM, що виконував рейс 4805, знаходився ближче до порогу злітно-посадкової смуги.

Нагадаємо, Літак з десятками пасажирів загорівся прямо в повітрі: те, що сталося потім, справжнє диво

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Авіакатастрофа в Ефіопії забрала не тільки життя, але і єдину мрію: у мережі з'явилася душевна історія про трагедію

Також "Знай.ua" писав про те, що У Росії військовий літак розвалився прямо в повітрі: відео жахливої аварії