Канцлер ФРН Ангели Меркель втратила найдорожчу людину – померла її мати Херлінд Каснер.

Мати Ангели Меркель пішла з життя у віці 90 років, передає DW.

Представник федерального уряду Штеффен Зайберт, який підтвердив цю інформацію, попросив журналістів "поважати приватну сферу канцлера і її сім'ї".

"Ми просимо поважати особисту сферу канцлера та її сім'ї", – звернувся Зайберт до журналістів.

Причина смерті Каснер наразі не розкривається. Похорон відбудеться в колі сім'ї у Темпліні.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Однак, сама Меркель наразі перебуває в Брюсселі через Brexit.

мати Ангели Меркель

У Ангели Меркель не залишилось нікого з батьків – її тато Хорст Каснер помер в 2011 році.

Батьки Ангели Меркель не часто з'являлися на публіці. Однак вони були серед гостей таких важливих подій в житті їхньої дочки, як приведення її до присяги в бундестазі після чергового обрання канцлером або святкування її 60-річчя в 2014 році.

Херлінд Каснер народилася в 1930 році в Гданську. З молодості вона викладала латинську та англійську мови. Вона всюди і завжди підтримувала доньку, яка робила кар'єру. У лютому 2019 року Каснер супроводжувала Меркель, коли та була призначена почесним громадянином Темпліна.

Мати канцлера Німеччини багато років була головою районної ради в складі Соціал-демократичної партії. Незважаючи на розбіжності в політичному баченні, Каснер із дочкою часто з'являлися на офіційних заходах разом.

Нагадаємо, Меркель провели таємні перемовини з Трампом по Україні

Як повідомляв портал Знай.ua, будинки Порошенка та Меркель порівняли одним фото

Також Знай.ua писав, Порошенко зустрінеться з Меркель