Президент України Петро Порошенко має намір відвідати Німеччину 12 квітня, в ході чого планується зустріч з німецьким канцлером Ангелою Меркель, про що стало відомо з повідомлення офіційного представника уряду ФРН Штеффена Зайберта на недавньому брифінгу.

Він розповів, що у Меркель з Порошенком протягом дня заплановано спільний обід, після чого вони планують виступити перед пресою.

Порошенко і Меркель

На питання журналістів, чи не є переговори підтримкою Меркель президентських амбіцій Порошенко, він заявив: "Ні, так не потрібно інтерпретувати. Українські виборці приймуть демократичне рішення, яке вони вважають правильним, в ході другого туру. Важливо, що незалежно від того, яке рішення приймуть виборці, Німеччина буде продовжувати підтримувати орієнтовану на проведення реформ Україну".

Варто відзначити, що після першого туру голосування, 1 квітня, Порошенко і Меркель обговорили вибори в Україні. У ході телефонної розмови український президент і німецький канцлер оцінили чесність проведення виборчого процесу в Україні.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що популярний юрист Михайло Шнайдер опублікував черговий пост, в якому порівняв рівень корупції між Україною і Німеччиною. Він показав українцям знімки двох будинків, один з яких, за його інформацією, належить президентові України Петру Порошенку, а інший - канцлеру Німеччини Ангелі Меркель. Контраст позбавляє дару мови - від невимовної розкоші маєтку Порошенка до німецької скромності Меркель.

Як повідомляв портал "Знай.uа": спецпосланець німецького уряду з питань реформ Георг Мільдбранд пояснив у своєму повідомленні з якої причини багато великих компаній відмовляються вкладати гроші в Україну. Серед основних причин він виділив війну на Донбасі, правову незахищеність та відсутність реальних реформ.

Також "Знай.uа" писав, що після проведення першого туру президентських виборів в нашій країні міжнародне співтовариство відреагувало на результати підрахунку голосів. Європа готова співпрацювати з Україною і в подальшому, а США застерегли про можливе російське втручання.