У Сполучених Штатах Америки у мегаполісі Нью-Йорк через різкий спалах поширення небезпечного захворювання оголосили надзвичайний стан. Особливий режим діє в деяких районах "Великого яблука". Експерти підозрюють, що кір потрапила в штати з України.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання Голос Америки.

симптоми кору
симптоми кору

"З початку цього року в США зафіксували 465 випадків зараження небезпечною інфекцією, майже 170 з них - у штаті Нью-Йорк, округ Рокленд. Це рекордні показники за останні 28 років", - наголошується в повідомленні.

Мер Нью-Йорка Білл Де Блазіо оголосив обов'язкову вакцинацію і режим надзвичайного стану в області охорони здоров'я.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нью-Йорк

"Це єдиний шлях зупинити цей спалах і переконатися, що ті, хто не був щеплений, отримає вакцину. Людям критично важливо усвідомити, що вакцина від кору працює. Вона безпечна, ефективна, перевірена часом", - заявив мер.

Для всіх невакцинованих людей, які живуть, працюють або навчаються у низці округів Нью-Йорка, оголосили обов'язкове щеплення від кору, паротиту і краснухи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що епідемія небезпечної хвороби в Україні набирає обертів. Незважаючи на всі зусилля медиків, кір все ще продовжує вкладати на лікарняні ліжка українців.

У минулому році було зафіксовано 53 тисячі випадків захворювання на кір. А з початку 2019 року хворобу перенесли 37 тисяч українців. Повідомили в МОЗ. Лікарі наполягають на вакцинації, хоча щеплення не дають гарантії повної захищеності. Тому медики радять додатково зробити аналіз на виявлення антитіл.

Нагадаємо, лікарі знайшли смертоносну бактерію в магазинах по всій країні: понад півсотні жертв епідемії.

Як повідомляв Знай.иа Супрун ввела нові правила для лікарів та пацієнтів: що потрібно знати українцям.

Також Знай.uа писав, охолов за лічені хвилини: у Рівненській області після щеплення померла дитина.