Скандального засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа затримали в Лондоні. Прямо перед цим посольство Еквадору відмовило йому в політичному притулку. Такий указ видав президент Еквадору Ленін Моренно.

Про це пишть західні ЗМІ з почилання на прес-службу Скотленд-Ярда.

Ассанж жив у посольстві майже 8 років. Він ховався там від британської влади, - пише Politeka.

Ассандж, засновник Wikileaks

Як стало відомо, Ассандж потрапив до рук правоохоронців, у четвер, 11 квітня. Затримання відбулось у посольстві Еквадору у британській столиці.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"Він був узятий під варту в поліцейській дільниці в центрі Лондона, де він пробуде перш ніж якомога швидше постати перед Вестмінстерським магістратським судом", - йдеться в повідомленні Служби столичної поліції.

На сторінці в Twitter опублікували відео з затриманням обвинуваченого.

Нагадаємо, адвокат Ассанджа раніше заявив, що ніхто не може бути підданий кримінальному переслідуванню за публікацію правдивої інформації.

Як повідомляв портал Знай.ua, скандальний журналіст, засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж став громадянином Еквадору, не відвідавши країни.

Також Знай.ua писав про те, що як відомо WikiLeaks оприлюднила в мережі книгу авторства Майкла Вольфа "Вогонь і лють: у Білому домі Трампа". У творі йдеться про роботу американського президента та таємниці родичів лідера США.