Двоє соратників президента держави-агресора Росії Володимира Путіна померли один за іншим.

Депутат Держдуми і колишній директор ФСБ Росії генерал Микола Ковальов, помер 5 квітня на 70-му році життя.

Всього на кілька днів пережив свого шефа його помічник Сергій Шамарін. Співробітник спецслужб у відставці раптово помер в робочому кабінеті в будівлі Державної Думи 11 березня. Чоловікові було 62 роки. Попередня причина смерті Шамаріна - тромб, що відірвався.

У парламенті він офіційно значився помічником Ковальова. Їх пов'язували давні професійні стосунки - Шамарін також служив в органах держбезпеки.

Начальник Шамаріна Микола Ковальов очолював ФСБ в 1996-1998 роках. Його наступником на цій посаді став нинішній президент Росії Володимир Путін.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

До того як очолити спецслужбу, Ковальов працював інженером і оперуповноваженим, воював в Афганістані, був заступником директора Федеральної служби контррозвідки, після чого п'ять разів обирався депутатом Держдуми, був членом фракції "Єдина Росія".

У нижній палаті парламенту Ковальов в різний час очолював комісії з боротьби з корупцією і з контролю за доходами депутатів і комітет у справах ветеранів.

У Держдумі вражені дивним інцидентом, коли на одному тижні померли два депутати і вже поповзли недобрі чутки.

Раніше повідомлялося, що в Москві в приватному будинку було виявлено тіло колишнього керівника компанії "Дальспецстрой", яка займалася будівництвом космодрому "Східний", Дмитра Савіна.

Тіло Савіна знайшли на Привільне вулиці в районі Вихіно-Жулебіно. Повідомляється, що на голові чоловіка було поранення. У приміщенні також був виявлений карабін BROWNING ACERA R, який належав Савіну.

За даними попереднього огляду поліція схиляється до версії самогубства.

Нагадаємо, Путін готується до континентальної війни в Європі - перший плацдарм Україна

Як повідомляв портал Знай.ua, шведські аналітики заявили, що Росія готується до війни під прикриттям навчань на заході.

Також Знай.ua писав, російський військовий експерт заявив, що Путін готується до вторгнення в Україну