На початку квітня свої двері відкрив перший підводний ресторан у Європі, що знаходиться в Норвегії і називається "Under". Заклад спроектовано відомим норвезьким архітектурним бюро Snøhetta. Місце для його будівництва було обрано мальовниче – найпівденніша точки Норвегії, узбережжя поруч з маяком Ліндеснес, комуна Ліннеснес.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРесторан являє собою гігантську бетонну трубу, що йде під воду.
Варто відзначити, що в цій місцевості часто бушують шторми і саме тому при будівництві використовувався бетон, який захищає від тиску і ударів хвиль.
Наполовину занурена в Північне море будівля являє собою похилу бетонну конструкцію довжиною 34 метри, яка однією стороною вбудована в скелясту берегову лінію, а іншою стороною впирається в морське дно. Сторона, яка занурена в море, знаходиться на п'ять з половиною метрів під водою.
Стіни ресторану мають товщину до півметра, що забезпечує оптимальну стійкість до снаги хвиль і тиску води. З панорамного вікна, розміром 11 на 3 метри, відкривається мальовничий вид на морське дно, яке змінюється протягом року в залежності від різних погодних умов.
Повідомляється, що будівлю також будуть використовувати дослідники, для вивчення підводного світу в години закриття закладу. Таким чином "Under" стане ще і місцем для науки.
Шеф-кухарем цього "гастрономічного корабля" призначили Миколу Еллігаарда, яка володіє двома зірками Мішлен.
В основі меню шеф анонсував дари моря: багато риби і молюсків, а також різноманітність флори Північного моря.
Under розрахований на 40 посадочних місць. Бронь здійснили вже понад 4000 тисячі чоловік.
Нагадаємо, Пугачовій стукне 70: опубліковано "чорний список" Примадонни.
Як повідомляв портал Знай.ua, розповідав, що шеф "Пекельної кухні" зводив новонародженого сина в свій ресторан: готує зміну.