Королева народилася в Лондоні в 1926 році.

Ніхто і не підозрював, що Елізабет буде королевою.

королева Єлизавета ІІ
королева Єлизавета ІІ

Але після того, як її старший брат Едвард відмовився від корони, вона стала першою в черзі на престол.

Навіть в 9 років Єлизавета мала чудові манери.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Через рік після початку Другої світової війни 14-річна Елізабет відправила свою першу радіопередачу. Вона зробила звернення до дітей Співдружності, більша частина з яких була евакуйована. Вона сказала дітям, що коли війна закінчиться, то “для нас, сьогоднішніх дітей, буде краще і щасливіше світ завтрашнього дня”.

Протягом всієї війни принцеса Єлизавета в'язала одяг для бідняків, жертвувала гроші для покупки сигарет військовим і відвідувала заходи і програми для дітей війни.

королева Єлизавета ІІ
королева Єлизавета ІІ

Хоча молоді королівські сім'ї були переміщені в замок Віндзор для їх безпеки під час війни, принцеса Єлизавета регулярно зустрічалася з військовими.

У лютому 1945 року Єлизавета вступила в жіночий загін самооборони, де стала механіком-водієм. Вона керувала санітарної машиною і вантажівкою.

Уїнстон Черчілль приєднався до королівського подружжя на балконі в Букінгемському палаці через кілька хвилин після того, як була оголошена капітуляція Німеччини у Другій світовій війні.

Відзначається, що королева Єлизавета II навіть не має паспорта.

Безліч людей зібралися за королівською резиденцією, щоб відсвяткувати кінець війни.

В 1947 році принц Греції Філіп і Елізабет зіграли весілля у Вестмінстерському абатстві в Лондоні.

В 1952 році помер батько Єлизавети Георг VІ. Відтепер вона – королева.

2 червня 1953 року її коронували у Вестмінстерському абатстві. Хоча вона офіційно стала королевою в 1952 році після смерті батька Георга, її коронували лише через рік. 27 млн людей у Великобританії дивилися трансляцію коронування по телевізору.

Королева і принц Філіп відвідали Білий дім у 2007 році для участі у щорічному державному вечері, який організував Джордж Буш-молодший і його дружина Лора Буш.

В 2017 році королева Єлизавета II відзначила свій 91 день народження.

Після смерті Єлизавети, престол займе старший син принц Уельський Чарльз.

Нагадаємо, Єлизавета ІІ "проговорилася", хто народиться у Меган і принца Гаррі

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Кейт Міддлтон відбере трон у Єлизавети ІІ

Також Знай.ua" писав про те, що Принцеса Діана передбачила свою смерть