У Франції згорів один з найпрекрасніших творів готичного мистецтва — собор Паризької Богоматері. Увесь дерев'яний інтер'єр був охоплений вогнем, обрушилися дах і шпиль собору. Французьким пожежникам вдалося зберегти лише основну конструкцію собору Паризької Богоматері після пожежі. Виявилося, що співробітники палили на місці реставраційних робіт.

Цю інформацію у середу, 24 квітня, підтвердили в самій компанії після того, як інформація про такі випадки з'явилася у виданні Le Canard Enchaine.

Компанія, яка відповідала за установку будівельних лісів на даху собору Паризької Богоматері, визнала той факт, що деякі з її співробітників палили на місці робіт до виникнення пожежі в соборі Паризької Богоматері.

Пожежа в Нотр-Дам-де-Парі
Пожежа в Нотр-Дам-де-Парі

У компанії повідомили, що робочі зізналися поліції про порушення заборони на куріння на робочому місці, проте підкреслили, що куріння не було причиною виникнення пожежі.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

"Я можу підтвердити, що саме це вони повідомили поліції. Ми шкодуємо, що вони порушили заборону на куріння, але це факт", - заявив представник компанії Le Bras Freres.

фото Getty Images
Нотр-Дам-де-Парі

Також представник компанії, який попросив не називати його імені, це не недопалок спричинив пожежу в Нотр-Дамі. За його словами, вогонь спалахнув, швидше за все всередині будівлі, а сталося це аж через годину після того, як робітники покинули місце роботи. Зараз компанія залучена в термінових роботах по усуненню заподіяної шкоди.

фото Getty Images
Нотр-Дам-де-Парі

Згідно з даними Le Canard Enchaine, слідчі вважають, що найбільш імовірною причиною пожежі, яка зруйнувала дах і шпиль собору, стало коротке замикання.

Нагадаємо, святі Дари та Терновий вінець Ісуса з охопленого вогнем Собору Паризької Богоматері в Парижі виніс католицький священик, капелан паризької пожежної бригади о.Жан Марк Фурньє.

Раніше "Знай.uа" повідомляв, що названо вартість відновлення Нотр-Даму після пожеж: непідйомні гроші для Франції.

Також "Знай.uа" писав, Макрон зазначив, що Нотр-Дам стане ще красивішим після відновлення, оскільки французи — народ творців.