Відновлення собору Паризької Богоматері після пожежі обійдеться Франції приблизно у мільярд євро. Про це заявив відомий французький архітектор Жан-Мішель Вільмотт.

За словами Вільмотта, в уряді підрахували суму виходячи з певних розцінок на відновлення зводу, реконструкцію шпиля і ремонт внутрішнього оформлення. В ефірі радіостанції France Inter архітектор назвав суму у мільярд євро.

Пожежа в Нотр-Дам-де-Парі
Пожежа в Нотр-Дам-де-Парі

Крім того, Вільмотт заявив, що обіцяні суми пожертвувань з боку світового співтовариства можуть повністю покрити вартість реконструкції.

фото Getty Images
Нотр-Дам-де-Парі

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Раніше повідомлялося, що у Франції увечері 15 квітня загорівся Собор Паризької Богоматері, у результаті вже обвалився шпиль і дах будівлі.

Про те, що один з найпрекрасніших творів готичного мистецтва - собор Паризької Богоматері, охопило полум'я, першими в соцмережах повідомили очевидці, які поширили фото і відео з місця події.

На перших кадрах видно густі клуби білого диму, що піднімається від дахи будівлі.

Пізніше французькі ЗМІ оприлюднили інформацію про страшну катастрофу. За деякими даними, пожежа могла початися через роботи з реставрації храму. Про це розповіли журналістам самі паризькі пожежники.

Під час проведення реставраційних робіт у Соборі Паризької Богоматері були зведені будівельні ліси висотою приблизно в 100 метрів. Саме на цих лісах і почалася пожежа. Реставрація повинна була завершитися у 2022 році. Сума, витрачена на ремонтні роботи – шість мільйонів євро.

Нагадаємо, святі Дари і Терновий вінець Ісуса з охопленого вогнем Собору Паризької Богоматері в Парижі виніс католицький священик, капелан паризької пожежної бригади о.Жан Марк Фурньє.

Раніше Знай.uа повідомляв, з'явилися нові подробиці пожежі, яка ледь не знищила легендарний Нотр-Дам де Парі.

Також Знай.uа писав, Макрон зазначив, що Нотр-Дам стане ще красивішим після відновлення, так як французи - народ творців.