У віці 80 років помер народний художник Росії, лауреат Державної премії СРСР, член Гільдії художників кіно і телебачення Спілки кінематографістів Валерій Філіппов, повідомляється на сайті Союзу.

Валерій Філіппов з 1967 року був художником-постановником кіностудії «Мосфільм». Брав участь у створенні фільмів «Брат­ья Карамазови», «Коней на переправі не міняють», «Принцеса цирку», «Зимовий вечір у Гаграх», «Ширлі-Мирлі», «Бригада». Працював з режисерами Іваном Пир'євим, Кареном Шахназаровим, Олександром Прошкіним, Володимиром Меньшовим та ін

Удостоєний Державної премії СРСР за фільм «Холодне літо п'ятдесят третього…» Олександра Прошкіна. Народним художником Росії став у 2007 році.

Нагадаємо, 24 квітня, стало відомо про смерть відомого французького співака і актора Діка Риверза. Менеджер виконавця повідомив Twitter, що Дік помер у Франції у віці 74 років від раку в день свого народження.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"З великим сумом повідомляю вам, що цієї ночі від раку помер Дік Ріверз", – йдеться у повідомленні. Менеджер також висловив слова підтримки дружині музиканта і всім його родичам.

Варто відзначити, що Дік Ріверз – це псевдонім виконавця, який він запозичив у головного героя фільму "Любити тебе" (1957). Роль героя в картині виконав кумир співака Елвіс Преслі.

Справжнє ім'я Діка Риверза – Ерве Форнері. У 60-х роках Ріверз брав активну участь у популяризації рок-н-ролу у Франції поряд з Джонні Холлідеєм і Едді Мітчеллом. За свою музичну кар'єру співак записав близько 30 альбомів.

Нагадаємо, великий герцог Люксембурзький Жан помер 23 квітня у віці 98 років.

Цю інформацію повідомляє Reuters, посилаючись на інформацію його сина, великого герцога Анрі.

"Великий герцог Люксембургу Жан, який спостерігав за перетворенням Великого Герцогства в міжнародний фінансовий центр, помер у віці 98 років".

Раніше Знай.uа повідомляв, помер культовий радянський сценарист і режисер.

Також портал Знай.uа писав, помер зірка культової групи The Cure.