У Франції не вщухають мітинги, організовані жовтими жилетами, у ході яких між громадянами та правоохоронцями трапляються жорсткі сутички. Крім того, вже пошкоджено чимало будівель, а в лікарнях збилися з рахунку від постраждалих.

Як стало відомо, на вулиці Парижа 1 травня, крім протестувальників, вийшли і звичайні громадяни, у яких був вихідний. Однак через кілька годин після початку акції поліція застосувала сльозогінний газ для того, щоб встановити контроль над натовпом біля залізничного вокзалу Монпарнас у Парижі. Очевидці запевняють, що провокували поліцію окремі люди в чорному, які вигукували антиполіцейські гасла, кидали каміння і пізніше змішувалися з юрбою "жовтих жилетів".

Протести в Парижі

Крім того, поліція не соромиться бити і журналістів, що можна побачити на одному з опублікованих в мережі відео. Повідомляється, що копи пустили в хід кийки щодо кореспондента РІА Новини: "Поліція на паризьких протестах посилилася, б'є всіх підряд: дісталося і кореспонденту РІА Новини, що знімала відео. Написи "Преса" на касці і руці не врятували - дісталося по голові і плечу. Від серйозних травм врятував захист, але все одно боляче".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що французька поліція встановила кілька периметрів безпеки, а в центрі патрулюють копи. Біля Тріумфальної арки в Парижі виставлені два бронетранспортери, водомет і приблизно 60 поліцейських машин, на Єлисейських Полях – приблизно 20 поліцейських автобусів, а біля Бурбонського палацу, де засідають депутати Національного зборів – шість автобусів жандармерії.

Протести в Парижі

Як повідомляв портал "Знай.uа": власники евроблях готуються влаштувати масові акції протесту в Києві - вони вимагають продовжити перехідний період і переглянути формулу розрахунку вартості розмитнення авто на іноземних номерах.

Також "Знай.uа" писав, що в інтернеті з'явилися відео, на яких чутно стрілянину в Каракасі, після чого один з телеканалів показав ролик, як військовий автомобіль без зупинки в'їхав у натовп протестувальників.