Циклон "Фанні" сколихнув східне узбережжя Індії. Він супроводжується сильними дощами і потужними поривами вітру до 200 метрів в секунду, які зносять все на своєму шляху. За останніми даними, стихія встигла завдати руйнівні наслідки - практично дві сотні сіл підтоплені, стихія вириває вікна і ламає дерева, а металеві конструкції вздовж доріг гнуться, як паперові. До того ж, як повідомляють відомі зарубіжні видання вже є інформація про перші жертви від "Фанні" — щонайменше 12 людей загинуло.

Руйнування від циклону Фанні

За станом на сьогоднішній день рятувальні загони встигли провести найбільшу в історії Індії евакуацію — майже 1,2 мільйона людей вивезли з регіонів, у яких вирує стихія. Для них спеціально обладнали більше п'яти тисяч тимчасових притулків.

Проїзд по деяких дорогах неможливий, а лінії електропередач масово обірвані.Через це, наприклад, у місті Пурі повністю відсутня електрика, а в Одиша недоступний інтернет і телефонний зв'язок. У місті Бхубанешвар "Фанні" повалила 30-поверховий будівельний кран, який впав на будинки поруч. У Західній Бенгалії працівники магістралі взагалі прив'язують вагони металевими ланцюгами до рейок, щоб запобігти перекидання рухомого складу.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Велика кількість туристів, які перебували на східному узбережжі змушені були перервати свій відпочинок і покинути готелі. Для них забронювали квитки, щоб абсолютно всі змогли виїхати із зони впливу "Фанні". А синоптики вже встигли привласнити цьому страшного циклону найвищий рівень небезпеки — п'ятий. Нагадаємо, що останній раз жителі Індії стикалися з такою потужною стихією 20 років тому і тоді загинуло понад 10 тисяч людей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Україну йде насувається циклон Valentin здатний зіпсувати всі вихідні.
Як повідомляв портал "Знай.ua", українців чекає оновлений закон про ЖКГ з новими договорами, штрафами і пенею.
"Знай.ua" писав, що погода в травні буде дуже непередбачуваною в Україні.