Трагедія в аеропорту Шереметьєво (Москва), яка сталася 5 травня, забрала життя 41 людини. Що стало причиною страшної пожежі в літаку, розповів командир SSJ-100 Денис Євдокимов.

Про це пишуть російські ЗМІ.

Як стало відомо, у повітряне судно після вильоту з Москви до Мурманська в небі вдарила блискавка, внаслідок чого було втрачено радіозв'язок, а лайнер перейшов в режим прямого управління.

Це сталося приблизно о 19 годині за мысцевим часом.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Літак "Superjet-100" летів зі столиці Росії Москви до Мурманська. Однак незадовго після зльоту один з пасажирів помітив загоряння. Повітряне судно повернулося в "Шереметьєво". Лайнер почав заходити на вимушену посадку. Однак приземлитися вдалося не з першого разу. Очевидці повідомляють, що з другої спроби літак вдарився шасі об землю, а потім носом об посадкову смугу. Після цього лайнер загорівся.

В результаті літак вигорів вщент.

Російський слідкомітет порушив кримінальну справу за ч. 3 ст. 263 КК РФ (порушення правил безпеки руху і експлуатації повітряного транспорту, що спричинило смерть двох і більше осіб).

За словами Євдокимова, радіозв'язок змогли частково відновити, і екіпажу Sukhoi Superjet 100 допомагали диспетчери, які поставили курс на виведення на злітно-посадкову смугу в Шереметьєво.

Також командир додав, що швидкість лайнера була звичайною, і підхід до землі відбувався плавно.

"Не можу сказати точно, чому стався удар об землю. Швидкості було достатньо, до смуги підходили зі зменшенням вертикальної швидкості відповідно до процедури", - каже Євдокимов.

Також спеціаліст додав, що на його думку, загоряння відбулось у той момент, коли лайнер почав знижуватись.

Євдокимов розповів, що побачив пожежних, коли зміг вийти з кабіни літака. Але він не знає, чи вони були на місці безпосередньо при посадці.

Варто нагадати, що 5 травня, незабаром після вильоту літака екіпаж розвернув судно для екстреної посадки. При посадці у літака загорілися двигуни і надломилися стійки шасі.
Всього на борту літака перебувало 78 осіб, 41 людина в результаті пожежі загинула, 37 пасажирам вдалося вижити.

Нагадаємо, одразу після пожежі в аеропорту Шереметьєво повідомили про 11 загиблих.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", світ приголомшила жахлива авіакатастрофа. На півдні країни вертоліт зіткнувся з літаком. Так, в результаті аварії загинули три людини.

Також портал "Знай.ua" писав про те, що літак вибухнув просто у повітрі: те, що знайшли під палаючими уламками, не вкладається у голові. В результаті аварії літака в Чилі загинули 6 осіб.