В результаті аварійного приземлення пасажирського літака "Superjet-100" в московському аеропорті "Шереметьєво" загинула 41людина. Серед жертв - 22-річний Максим Моісеєв, бортпровідник компанії "Аерофлот", що здійснювала рейс Москва - Мурманськ, під час якого і сталася аварія літака.

Смерть молодого бортпровідника підтвердив глава Міністерства транспорту Євген Дітріх, повідомляють російські ЗМІ.

Дітріх також додав, що його сім'я отримає компенсацію в розмірі 5 мільйонів рублів, як і сім'ї інших загиблих. Однак, точну суму компенсації для сім'ї бортпровідника назвутьа пізніше, після наради на раді директорів "Аерофлоту".

"Евакуація пасажирів велася через передні двері по надувному трапу. З пасажирами в хвостовій частині літака знаходився бортпровідник Максим Моісеєв. Він намагався відкрити задні двері для оперативної евакуації пасажирів з хвостової частини, яка горіла. У нього не вийшло, він почав допомагати людям покинути палаючий літак", - повідомляють в російських виданнях.

Максим Моісеєв

За інформацією телеграм-каналу Mash, Максим навчався в Московській обласній школі-інтернаті в Моніно з військовим ухилом і початковою льотною підготовкою, він завжди мріяв працювати в авіації.

Нагадаємо, 5 травня в московському аеропорту Шереметьєво здійснив аварійну посадку літак Superjet компанії "Аерофлот".

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Незадовго після вильоту з аеропорту літак почав заходити на аварійну посадку. Однак приземлитися вдалося не з першого разу.

Через удар об злітно-посадочну смугу у лайнера підломилося шасі і осколки спричинили пожежу в двигунах, після чого борт загорівся. Вогонь перекинувся на фюзеляж.

Як повідомляють російські ЗМІ, з 78 осіб, включаючи екіпаж, вижили 28 людей, ще 5 госпіталізовані, 41 людей визнаний загиблим, доля інших невідома.

Як повідомляв портал Знай.ua, в мережі оприлюднили кадри з палаючого літака в Шереметьєво: пасажири в паніці телефонували рідним і прощалися

Також Знай.ua писав, співробітники "Шереметьєво" заливалися сміхом, поки в літаку живцем горіли люди