Слідчо-кримінальна група проводить перевірку на місці трагедії пасажирського літака "Superjet-100" у московському аеропорті "Шереметьєво".

Відповідне відео з'явилося у мережі.

Офіційний представник слідчо-кримінальної групи Світлана Петренко повідомила, що вони розглядають кілька версій події в аеропорту Шереметьєво. Серед них називають несправність літака, недостатню кваліфікацію пілота, диспетчера та осіб, що проводили технічний огляд, а також несприятливі метеоумови.

Зі всіх осіб, які перебували на борту Superjet-100, який здійснив аварійну посадку у московському аеропорту Шереметьєво, загинула 41 людина, включно з одним членом екіпажу. Щонайменше 13 пасажирів, які перебували у хвостовому відділенні лайнера, могли врятуватися.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Очевидці розповідають, що коли літак вдарився об землю і загорівся, деякі пасажири стали в паніці діставати свої речі з полиць. Це ускладнило евакуацію людей з задніх рядів судна і вони загинули у вогні. Врятуватися вдалося 33 пасажирам і чотирьом членам екіпажу.

Водночас офіційний представник "Аерофлоту" Максим Фетисов заявив, що пасажирів аварійного Superjet евакуювали майже в 1,5 раза швидше, ніж потрібно за нормативами.

"Евакуація пасажирів аварійного SSJ-100 зайняла 55 секунд при нормативі 90 секунд", - сказав Фетисов.

Російський слідчий комітет порушив кримінальну справу за ч. 3 ст. 263 КК РФ (порушення правил безпеки руху і експлуатації повітряного транспорту, що спричинило смерть двох і більше осіб). Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв доручив створити держкомісію з розслідування НП. Ространснадзор, у свою чергу, позапланово перевірить "Аерофлот", Шереметьєво і Держкорпорацію з організації повітряного руху.

Нагадаємо, що ми писали: Трагедія в аеропорту Шереметьєво: відновлено повну хронологію подій.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", світ приголомшила жахлива авіакатастрофа. На півдні країни вертоліт зіткнувся з літаком. Так, в результаті аварії загинули три людини.

Також портал "Знай.ua" писав про те, що Крематорій на крилах: людям розповіли, що таке Sukhoi Superjet.