У неділю, 5 травня, в московському аеропорту Шереметьєво внаслідок невдалої посадки загорівся літак Sukhoi Superjet 100. В результаті катастрофи загинула 41 людина, ще 10 знаходяться в лікарні.

Підприємець з російського Мурманська Олег Молчанов і його дружина Юлія летіли в літаку на 12-му ряду – практично на самому кордоні з тією частиною салону, де загинула велика частина людей. З 42 пасажирів, які сиділи на місцях з 11-го по 19-й ряд, вижити вдалося лише шістьом. Чоловік розповів про відбувалося в салоні "Суперджета" від моменту попадання блискавки в літак до його посадки. Про це написали в соціальній мережі Facebook.

СЛОВА ОЛЕГА МОЛЧАНОВА, СИДЕВШЕГО В 12 РЯДУ РЕЙСА МОСКВА-МУРМАНСК "Всем привет. Я был на этом рейсе , пару пояснений : -...

Geplaatst door Ivan Daurt op Dinsdag 7 mei 2019

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

В першу чергу він заявляє, що особисто йому пасажири бізнес-класу не заважали своїми валізами, так як якщо вони й були, то дуже маленькими. Та й він виходив останнім з літака, навіть виповзав на корточках і йому по голові ніхто не стрибав.

"Тисняви не було. Одна жінка впала в проході, її швидко підняли і виштовхнули. Після 12 ряду майже ніхто не вижив - якщо ви помітили трапів ззаду немає. Не викинуло. А якщо б і було там було пекло. Більша частина загинула миттєво. Маски кисню не викинуло. На праву сторону від сили 3-4 штуки.МНС приїхали швидко, але навіть якщо б і повільно, рятувати там було нікого. Враховуючи загальний бардак і неузгодженість служб, всі постраждалі були оточені увагою, підтримкою, їжею і навіть була горілка. Правда одна пляшка, але хоч щось.."

Несподіваним для Олега було те, що літак горів "як пластиковий стаканчик", а скло в його ряду розплавилися ще до посадки. На рахунок виживання, то чоловік стверджує що ключовим для нього було везіння і відсутність паніки. Він відразу зрозумів, що не потрібно вдихати чорний їдкий дим і тому опустився навпочіпки, де дим був білим.

"Один вдих чорного диму і людина вже не встане з місця. А враховуючи ,що видимості немає , то і рятувати його ніхто не буде , тупо не видно. Дихати не можливо. Повнолицьових масок в літаку не було , ну або їх не могли знайти." - згадує Молчанов.

авіакатастрофа в Шереметьєво
авіакатастрофа в Шереметьєво

З приводу того, чому всі пасажири після 12 ряду загинули, Олег припускає, що вони всі побігли до заднього трапу, який був закритий, або ж згоріли від полум'я з крила.

Також він згадує, що вказівок бортпровідників просто не було чутно через дикий крик жінок.

"...В такому оточенні змішаному зі скреготом літака нічого не розібрати. Хто що говорив, які команди і чи були вони..."

Молчанов підтверджує, що в літак вдарила блискавка. Але після цього нічого особливого не відбувалося.

"...Удар однозначно був - я витріщався на небо, як раз залетіли у хмару. Блискавка була видна, звуку я не чув . Спалах на правому крилі - поповзли типу розрядів і все. Після удару блискавки бортпровідник по гучномовному зв'язку повідомила , що пілот прийняв рішення повернутися. Інших оголошень по гучномовному зв'язку не було"

Також Олег згадав і про того єдиного пасажира з 18 ряду, який вижив лише завдяки тому, що після першого удару відразу побіг до переднього виходу.
"В літаки регулярно потрапляють блискавки, вони продовжують політ. А в цей «набір з гайками »вдарила блискавка - вирубилась автоматика!"

Як повідомляв портал Знай.ua, співробітники "Шереметьєво" заливалися сміхом, поки в літаку живцем горіли люди.

Також Знай.ua писав, в мережі оприлюднили кадри з палаючого літака в Шереметьєво: пасажири в паніці телефонували рідним і прощалися