Колишній бортпровідник Аерофлоту назвав технічні причини, які могли стати причиною моторошної катастрофи Sukhoi Superjet 100 у Шереметьєво, унаслідок якої загинула 41 людина.

Трагедія у російському Шереметьєво
Трагедія у російському Шереметьєво

Про це повідомляє Telegram-канал 2ch/Двач з посиланням на коментар пілота.

Головними причинами моторошної трагедії у аеропорту він вважає технічні проблеми Суперджета та недбальство Аерофлоту по відношенню до безпеки пасажирів.

"Почнемо з суперджета. Цей розпіарений путінською пропагандою літак має масу технічних косяків. В польоті у нього замерзає механізм закривання задніх дверей. Це така штука, яка визначає, відкриється двері в штатному режимі або з надуванням трапа. Перед зльотом стюарти переводять двері в положення armed - з надуванням трапа. Після приземлення включає режим "без надування". Але замерзший механізм не дозволяє цього зробити", - розповідає пілот.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Інша технічна проблема пов'язана також із задніми дверима суперджета. Зокрема був випадок, коли при відкритті двері просто відвалилася. Аерофлот ретельно приховує подібні події", - шокував розповіддю експерт.

авіакатастрофа в Шереметьєво
авіакатастрофа в Шереметьєво

"В цілому Сухий Суперджет - це погіршена версія інших узкофузеляжних літаків, - менше комфорту, менше місткості, менше безпеки", - резюмував пілот.

Нагадаємо, в результаті аварійного приземлення пасажирського літака "Superjet-100" в московському аеропорту "Шереметьєво" загинула 41 людина. Серед жертв - 22-річний Максим Моїсеєв, бортпровідник компанії "Аерофлот", що здійснювала рейс Москва - Мурманськ, під час якого і сталася аварія літака.

Як повідомляв раніше Знай.ua, після допитів пілотів згорілого літака Superjet слідчі прийшли до висновку про помилки екіпажу. Повідомляється, що після приземлення в аеропорту Шереметьєво пілоти не вимкнули двигуни, крім того, в кабіні було відкрито вікно.

Також Знай.ua писав про те, що у страшній авіакатастрофі в пасажирським літаком Sukhoi Superjet 100 (Москва - Мурманськ) російської компанії "Аерофлот" загинув 24-річний моряк Роман Власов з 23-річною дружиною.