9 травня національне метеорологічне управління Японії повідомило про початок виверження вулкана Асо, яке знаходиться в префектурі Кумамото. Про це повідомляють відомі іноземні ЗМІ.

Розташований вулкан на південно-західному острові Кюсо і в радіусі кількох кілометрів від нього вже працює служба евакуації, яка в найкоротші терміни встигла вивезти практично все населення на безпечну територію. Завдяки злагодженій роботі та готовності населення до подібних ситуацій жертв, на даний момент, вдалося уникнути.

На цей час повідомлень про критичний збиток від дій вулкана не надходило. Аналогічно не надходило повідомлень про вплив на авіасполучення країни.

Нагадаємо, Асо — один з найбільших діючих вулканів у світі, а також в Японії. Його висота становить 1592 метра, і останнім часом його активність посилилася. За останній місяць Асо "прокидався" чотири рази, а попереднє виверження зафіксували 3 травня.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Варто відзначити, що за весь минулий рік активність вулканів на території Японії зашкалювала. Так, у січні за 150 кілометрів від Токіо відбулося виверження вулкана Кусацу-Ширан, яке призвело до обвалення великих масивів гірської породи на гірськолижний курорт Кусацу розташованого недалеко від небезпечної зони. Тоді заявлялося, що 14 осіб було поранено і один загинув. За даними зарубіжних ЗМІ останнім був японський солдат.

Крім цього у березні вулкан Симмоэ викинув у небо стовп попелу заввишки майже два кілометри через що в країні оголосили третій рівень небезпеки, а аеропорт, що знаходився поруч скасував десятки рейсів. До речі, цей вулкан знімали в одній з частин "Бондіани".

Нагадаємо, раніше у центрі Києва схопили фаната Путіна, який судячи з усього відзначить 9 травня у в'язниці через свою агресію і антиукраїнські висловлювання.
Як повідомляв портал "Знай.ua", розлючений маршрутник захопив українців у полон і не боїться поліції.
Також "Знай.ua" писав, що стало відомо, що саме означає ім'я первістка принца Гаррі і Меган Маркл і якийсь секрет воно несе в собі.