Останні кілька днів весь світ обговорює гучну поді. - народження ще одного нащадка британської монаршої родини. 6 травня принц Гаррі та Меган Маркл вперше стали батьками, у них народився син, якого назвали Арчі Гаррісон Маунтбаттен-Віндзор.

А що означає це ім'я та чому вибір королівської пари припав саме на такий несподіваний варіант?

Експерти говорять, що ім'я сина принца Гаррі не відповідаэ королівським традиціям.

Ще до народження Арчі букмекери робили ставки на кілька популярних імен та вважали, що хлопчик отримає ім'я Артур, Олександр або Альберт. Однак сподівання підданих не виправдались, і ось чому.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Ім'я "Арчі" має шотландське коріння, воно стало самостійним похідне від "Арчибальд", і означає "щирий" або "хоробрий".

Як відзначають західні видання ім'я "Арчі" було на 18 місці за популярністю в Англії і Уельсі, а в числі перших п'ятдесяти тримається з 2003-го.

А от "Гаррісон" - це досить поширене прізвище в Англії і означає воно буквально як "син Гаррі". Тому, те що це друге ім'я дали сину принца Гаррі дуже символічно.

Щодо прізвища Маунтбаттен-Віндзор, то його прийнято присвоювати усім членам королівської родини, які не мають титулу. А син принца Гаррі та Меган Маркл скоріш за все не матиме титулу принца, якщо лише його не присвоїть королева.

Крім того, зійшовши на престол Королева Єлизавета II зажадала, що усі її прямі нащадки носили не прсто прізвище Віндзор (його присвоювали нащадкам королеви Вікторії по чоловічій лінії), а й додала до нього прізвище її чоловіка Філіппа - Маунтбаттен.

Про те, що новонароджений отримав ім'я, представники королівських персон опублікували повідомлення на сторінців в Instagram, яку нещодавно створили Меган Маркл та принц Гаррі, щоб повідомляти шанувальників про останні події з життя королівської родини та їхні досягнення.

"Герцог і герцогиня Сассекські раді повідомити, що дали своєму первістку ім'я Арчі Харрісон Маунтбеттен-Віндзор. Цього вечора Їх Королівські Високості представили Її Величності Королеві восьмого правнука в Віндзорському замку. Герцог Единбурзький і мати герцогині також були присутні на цьому особливому заході", - підписали знімок в соцмережі.

Нагадаємо, малюка принца Гаррі та Меган Маркл порівняли з його прабабусею, королевою Великобританії Єлизаветою II.

Як повідомляв портал Знай.ua, Меган Маркл вразила шанувальників першим виходом у люди після пологів.

Також Знай.ua писав принц Вільям позловтішатися над братом Гаррі з приводу народження сина.