Нарешті сталося – Меган Маркл народила принцу Гаррі сина. Герцогиня Сассекська та її новонароджене маля здорові та почуваються добре.

Монарше подружжя дякує громадськості за розділену з ними радість та підтримку в цей особливий у їхньому житті часю Про це повідомляється на офіційному акаунті Гаррі та Меган в Instagram.

Однак, для громадськості, яка так уважно спостерігала за всією вагітністю і жадібно ловила кожну новину про очікувані пологи та майбутнього правнука Єлизавети ІІ, цієї інформації замало. Людей цікавить ім'я та прізвище малюка, чи буде він принцом, які в нього шанси стати королем та сотні інших запитань.

Що ж відомо сьогодні про нове поповнення в королівській родині?

Запитання на мільйон - як назвуть малюка?

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Королівська родина не має чітких правил щодо вибору дитячих імен, але зазвичай керується традицією.

Для хлопчика букмекери робили ставки на імена Артур і Джеймс. Однак, ці самі імена лідирували минулого року, коли герцог і герцогиня Кембриджські чекали на третю дитину. Та вони здивували публіку, назвавши сина Луї.

Яке в прізвище буде в малюка?

Можливо, малюку воно не знадобиться. Якщо він матиме титул принца, прізвище не обов'язкове.

Принц Гаррі та Меган також можуть дати дитині прізвище королівської родини - Маунтбаттен-Віндзор. Воно утворене з тих прізвищ, які носили королева і принц Філіп, коли одружилися.

Та ймовірніше, що подружжя візьме приклад із герцога і герцогині Кембриджських й використає титул, який їм дала королева - Сассекські. Так, у всіх трьох дітей принца Вільяма і Кейт у свідоцтві про народження в графі "прізвище" стоїть герцогський титул батьків.

Чи стане малюк принцом?

Про це краще спитати королеву. Однак, вже зараз можна сказати, що скоріш за все - ні, принаймні не автоматично.

У 2012 році королева запровадила для принца Вільяма нове правило: всі його діти будуть принцами або принцесами, постановила вона.

До того цей титул по праву переходив лише старшому синові старшого сина принца Уельського - так вирішив у 1917 році король Георг V, якому не хотілося роздавати забагато титулів членам королівської родини.

Отже, діти принца Гаррі та Меган не матимуть цього титулу, якщо тільки королева не вирішить інакше.

Які титули матиме малюк

Якщо королева не змінить правила, ситуація з титулами буде дещо заплутана.

Справа в тому, що у день весілля принц Гаррі отримав від королеви кілька титулів: герцог Сассекський, граф Дамбартон і барон Кілкіл.

Згідно з довідником з етикету Debrett's, старший син герцога може взяти собі один із "менших" титулів батька.

Тому хлопчик може стати графом Дамбартоном.

Чи відмовляться Гаррі та Меган від титулів дитини

Таке бувало. Дочка королеви принцеса Анна відмовилась від королівських титулів своїх дітей Пітера і Зари. Вона хотіла, щоби її діти мали якомога "нормальніше" життя.

Якось у розмові з журналістом газети Times Зара Тіндалл казала: "Батьки не дали нам титулів, аби наше дитинство було більш-менш таке, як у всіх. Коли ти вже маєш титул, дуже важко його приховувати".

У минулому принц Гаррі та Меган не боялися порушувати королівський протокол, тож не виключено, що вони підуть тим самим шляхом.

Зара - дочка принцеси Анни, внучка королеви ЄлизаветиІІ

Чи може малюк стати королем

Теоретично так, але практично навряд, адже ним у черзі вже шість осіб.

Дитина принца Гаррі та Меган буде сьомою у черзі на успадкування британського престолу - відразу за своїм батьком.

Чи матиме малюк громадянство США

Оскільки Меган Маркл досі є американською громадянкою, новонароджена дитина успадкує громадянство матері.

Будь-який американець або американка, які прожили у США мінімум п'ять років, автоматично передають громадянство своїм дітям. Однак для цього, позаяк дитина народиться за межами США, Меган мусить зареєструвати народження малюкав американському посольстві у Лондоні.

Принц Гаррі, звісно, є громадянином Великої Британії, отже, малюк матиме подвійне громадянство.

Сама ж Меган маркл наразі не є громадянкою Великої Британії. Очікується, що вона отримає це громадянство, але ще нескоро - для цього треба прожити у Британії щонайменше 5 років.

Ставши британською громадянкою, герцогиня за бажанням зможе відмовитися від громадянства США; але її дитина зможе зробити це не раніше, ніж у 16 років.

Нагадаємо, 6 травня на офіційній сторінці Букінгемського палацу з'явилося повідомлення про те, що Меган Маркл народила первістка. Як стало відомо, первісток принца Гаррі та його дружини з'явився на світ в госпіталі Фрімлі-Парк в графстві Суррей.

Як повідомляв портал Знай.ua, Меган Маркл під час своєї вагітності перебувала під посиленою озброєною охороною.

Також Знай.ua писав, герцог і герцогиня Сассекскі після народження свого первістка можуть переїхати до Лос-Анджелесу, штат Каліфорнія.