Британський журналіст Брайан Уолден (Brian Walden), автор першого інтерв'ю Маргарет Тетчер на посаді прем'єр-міністра Великобританії, помер у віці 86 років. Як повідомили близькі телеведучого виданню The Guardian, він помер 9 травня у своєму будинку на острові Гернсі. У ЗМІ дана інформація була оприлюднена через кілька днів.

Найбільшу популярність Уолдену принесла робота ведучим політичної телепередачі Weekend World на каналі ITV. Однак спочатку він довгий час був депутатом британського парламенту. Лише в 1977 році, через більше 10 років політичної кар'єри, Уолден вирішив стати журналістом і працювати на телебаченні.

У некролозі The Guardian зазначено, що Уолден був «найповажнішим інтерв'юером британського телебачення» у 70-х і 80-х роках XX століття. Одним із секретів успішності його діалогів з політиками вважали минулий досвід роботи в парламенті — він розумів, як саме потрібно задавати питання. Тетчер після обрання на пост прем'єра дала своє перше інтерв'ю саме йому. Пізніше у Уолдена було ще кілька інтерв'ю з політиком.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

На думку журналіста, найприємнішою людиною, у якої він брав інтерв'ю, був 40-й президент США Рональд Рейган.

«Це був не надуманий образ. Він і справді був дуже хорошим, добродушним хлопцем. Він знав далеко не всі, але знав певні основи і поділяв погляди пересічних американців», - розповів Уолден в 2005 році в інтерв'ю «Бі-бі-сі».

Журналіста довгий час вважали прихильником Тетчер, проте сам він не погоджувався з таким формулюванням. Ведучий лише підкреслював значимість колишнього британського прем'єра для країни і важливість змін при її уряді.

Нагадаємо, при загостренні на Донбасі загинули українські герої, непоправну втрату оплакує вся країна.

Як повідомляв Знай. ua, помер легендарний актор з фільму "Бетмен".

Знай. ua писав, що колишнього воїна АТО засудили до довічного ув'язнення.