Після урагану в Уельсі з-під води раптово з'явився доісторичний ліс.

Про це пише ВВС.

За словами фахівців, цей ліс знаходиться під водою вже протягом 4,5 тисяч років. Його було поховано під тиском піску та потужної стихії - води.

Останніми днями вирував ураган. Під напором сильного вітру море відступило, оголивши поклади торфу. Як виявилося, під ними ховалися дерева, точніше пеньки - те, що від них залишилося.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам
Показати ще

З часом залишки дерев скам'яніли. Зараз їх можна побачити між населеними пунктами Борт та Ініслас у графстві Кередігіон.

У XVII столітті був записаний міф про загиблу під водою цивілізацію, яку називали "Затонулою сотнею".

Вважають, що ця територія була колись родючою землею з поселеннями. Стародавні люди захищали свої поселення від повеней шлюзами і дамбами.

Люди з давніх-давен переповідають, що ці ділянки неодноразово затоплювало під час сильних штормів. Так згодом і сталося. Велика вода поховала все, у тому числі великий ліс, від якого все ща залишилися сліди.

У VI столітті нашої ери потудна стихія затопила півтора десятка поселень, багато жителів врятуватися не змогли.

Також, згідно з давніми переказами, що ці родючі землі розташовані приблизно в 30 км на захід від нинішньої берегової лінії, в теперішній акваторії затоки Кардіган.

Нагадаємо, синоптики спрогнозували лютий фронт на початок тижня. Над Україною визначати погоду в більшості регіонах будуть атмосферні фронти. В результаті зливи та грози пройдуть по всій території країни.

Як повідомляв портал Знай.uа, потужна стихія загнала Харків під воду. Потужний буревій затопив вулиці та дороги.

Також Знай.uа писав про те, що з висоти пташиного польоту показали наслідки повеней на західній Україні.