Легендарний засновник психоделічної рок-групи 13th Floor Elevators Рокі Еріксон помер у місті Остін штату Техас.

Про трагедію повідомив на своїй сторінці у фейсбуці його брат Мікел Еріксон, передає Politeka

Художник був 71 рік.

Рокі Еріксон заснував групу 13th Floor Elevators в 1965 році, коли йому було всього 18 років. На початку 1966 року група стала відома завдяки пісні «You're Gonna Miss Me», а в жовтні того ж року вона потрапила з нею в чарти.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Колектив успішно створював унікальну музику. Учасники групи виступали за вживання наркотичних речовин з метою «розширення свідомості». Як результат, вже через три роки Рокі Еріксон вперше потрапляє в клініку з діагнозом шизофренія.

Артист все життя боровся з психічними захворюваннями. Історія цієї боротьби відображена в документальному фільмі «You're Gonna Miss Me» 2007 року, названого на честь першого хіта.

«Я просто насолоджувався своїм життям. І можу сказати це точно, тому що сам зробив такий вибір. Змінив би я що‑небудь, якщо обернулося назад? Думаю, я займався б тим же самим»,- говорив Рокі в одному зі своїх інтерв'ю.

Нагадаємо, загибелі Кобзона виявили містичний слід циганки.

Як повідомляв Знай.uа, вдова Децла загриміла в секту або зійшла з розуму.

Знай.uа писав, блогер назвав "стрілка", який знищує міст Кличко.