Колишній начальник "ідеологічного" управління КДБ пішов з життя на 94 році. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив главред "Ехо Москви" Олексій Венедиктов.

Інформацію про смерть генерала підтвердили його родичі. Причини смерті поки що не розкриваються.

Як відомо, Бобков був керівним працівником органів держбезпеки СРСР. Почав з посади помічника оперуповноваженого в 1946 році, з 1969 по 1983-й займав посаду начальника 5-го управління КДБ, потім протягом двох років був заступником голови комітету, з 1985 по 1991-й - першим заступником голови.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Він ніс Службу протягом 45 років, у ході роботи застав 12 начальників відомства. Діяльність Бобкова була пов'язана з ідеологічною контррозвідкою, боротьбою з західної агентурою, розслідуванням перших в СРСР терактів, а також врегулюванням міжнаціональних конфліктів, запобігання масових заворушень, протидією "антирадянським" елементам.

Нагадаємо, що захищаючи східний кордон держави, під час ворожого обстрілу, в результаті множинних осколкових поранень 4 червня загинув 49-річний Едуард Лазарєв з Бродів.

Раніше портал "Знай.ua" писав, що помер легендарний український письменник Юрій Мушкетик