Популяное видання "The Verge" опублікував шокуючу правду, яка допомагає зрозуміти, в яких важких умовах працюю лди, які модерують новини в Facebook.

На початку статті варто попередження, що в тексті є матеріали потенційно небезпечного змісту.

Кілька співробітників компанії погодилися порушити правила конфіденційності та договору про нерозголошення, що складається з 14 сторінок. Його підписують усі співробітники фірми. Саме медіа охарактеризувало умови праці у Facebook як "потогонку в США".

Спочатку, автори стверджують, що офіс модерації контенту Facebook в Тампі, Флорида, належить компанії Cognizant і є найгіршим по продуктивності в Північній Америці. Далі наводяться реальні факти з життя офісу, які шокують навіть найбільш стійку людину.

Один з модераторів цього офісу Кіт Утлі помер на робочому місці від серцевого нападу. Його колеги намагалися допомогти, але в будівлі не знайшлося дефібрилятора і поки до офісу дісталася швидка, він помер. Старший менеджмент компанії заборонив співробітникам обговорювати цей випадок, щоб це не позначалося на продуктивності.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

З квітня співробітники офісу в Тампі подали дві скарги на сексуальні домагання, їх зараз розглядає Комісія США по рівним трудовим можливостям.

офіс
офіс

Туалети в офісі брудні, як і єдина ванна, яка часто буває забруднена людськими відходами. Робочі місця співробітники ділять між собою по змінах і іноді, прийшовши на наступний день, бачать їх у багнюці, типу обрізків нігтів або соплів: офіс добре прибирають тільки перед візитами менеджерів з Facebook.

Також співробітники розповідають і те, що непоодинокими бувають крадіжки в офісі, а також бійки та чвари.

У співробітників компанії дві 15-хвилинних перерви в день і півгодини на обід. 9 хвилин в день виділяється на wellness time — це час, який вони можуть виділити на відпочинок у разі емоційного виснаження від постійного моніторингу неприємного контенту.

Екс-модератор Мішель Бенетти розповіла виданню, що їй доводилося дивитися відео з повішеними собаками, з підпаленими тваринами.

Через постійнийого контакт з таким контентом (насильство, сексуальна експлуатація дітей і т. д.) у співробітників подібних офісів часто діагностують посттравматичні розлади.

Співробітник аналогічного офісу в Фініксі ходив на роботу зі зброєю, побоюючись помсти звільненого співробітника.

Також, офіс не раз страждав від навали клопів в таких масштабах, що співробітники боялися принести їх додому.