Вранці, 27 червня в аеропорту Нижньоангарська (Бурятія) здійснив аварійну посадку пасажирський літак Ан-24 авіакомпанії "Ангара", повідомив прес-секретар глави республіки Бурятія Олексій Фишев.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Літаку довелося здійснювати екстрену посадку через відмову одного з двигунів. Під час посадки йому не вистачило злітної смуги і він врізався в будівля з очисними спорудами, як повідомляє портал Politeka.

В результаті аварійної посадки Ан-24 постраждала 21 людина, у тому числі двоє дітей: у 17-річного підлітка забій тазу, у 13-річної дівчинки струс мозку.

Загинули двоє: пілот Володимир Коломін, який почав літати ще в 1981 році і бортмеханік Олег Барданов.

Ан-24 летів за маршрутом Улан-Уде—Нижнєангарськ—Іркутськ. На пересадці в Нижнеангарске повинен був забрати людей. Серед тих, хто збирався полетіти на ньому в Іркутськ - Арутюн Грегорян. Ось що він розповів місцевим ЗМІ:

"В аеропорту почалася тривога, і нам повідомили, що літак сідає з одним двигуном. Ситуація ПП! Я бачив, як він на великій швидкості сіл і не зміг загальмувати - не вистачило злітно-посадкової смуги, і він врізався. Коли врізався був вогонь! Сильний! Людей почали евакуювати".

Східно-Сибірське СУ СК на транспорті порушило кримінальну справу про порушення правил безпеки польотів, що спричинило загибель людей по необережності.

Один з пасажирів літака зняв момент аварії.

Нагадаємо, літак з пасажирами на борту в озеро впав в Києві.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", всю країну поставила на вуха авіакатастрофа.

Також "Знай.uа" писав про те, що очевидці розкрили зловісні деталі аварії вертольота українських військових.