У США чоловіка, який навмисне в'їхав у натовп у Шарлотсвіллі (штат Вірджинія), засудили до довічного ув'язнення. Інцидент стався у 2017 році, тоді загинула одна жінка і понад двоє десятків людей отримали травми.

Про це повідомляє інформаційна агенція AP з посиланням на заяву генерального прокурора відділу цивільних прав Міністерства юстиції Еріка Драйбанда.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Засуджений - 22-річний Алекс Філдс. Він є учасником неонацистського руху. Його звинуватили у скоєнні злочину на ґрунті ненависті. Перед винесенням вироку він визнав свою винну і попросив вибачення за свій злочин. Після цього він також попросив суд пом'якшити вердикт.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Однак суддя Майкл Урбанські не прислухався до прохання підсудного, вирішивши, що обвинувачений становить велику небезпеку для суспільства. У Філдса також не буде права на дострокове звільнення.

Зазначимо, що трагедія сталася 11 і 12 серпня 2017 року в Шарлотсвіллі (штат Вірджинія). Тоді пройшла політична акція вкрай правих сил, приводом до якої послужило рішення міської влади демонтувати пам'ятник генералу-конфедерату Роберту і перенести його з парку Емансипації. Деякі з протестувальників вигукували расистські та антисемітські гасла, проносили вогнепальну зброю, прапори Конфедерації, свастику та символіку президентської кампанії Дональда Трампа.

Акція супроводжувалася смолоскипною ходою і закінчилася зіткненнями правих з поліцією і політичними супротивниками, лівими і антирасистам. Тоді ж Алекс Філдс наїхав на людей. Автомобіліст спричинив поранення 22 пішоходів, дев'ять осіб були госпіталізовані. У ході заворушень загинув один і поранено не менше 38 осіб.

Нагадаємо, що у Кирилівці, на Запоріжжі сталося страшне ДТП. Жінка-водій легковика не впоралася з керуванням і на швидкості злетіла з дороги.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", на повороті в село Кизя Бродівського району сталася кривава ДТП.

Також портал "Знай.uа" писав, що на в'їзді в Київ з боку Житомирської траси зіткнулися дві фури.