4 липня в Апостольському палаці у Ватикані пройшла зустріч президента РФ Володимира Путіна з Папою Римським Франциском.

За даними росЗМІ, зустріч тривала 55 хвилин, а по її закінченню лідери обмінялися подарунками. Путін отримав медаль, присвячену сторіччю закінчення Першої світової війни, і гравюру з видом на площу Святого Петра роботи Джузеппе Вазі 1774 року. Папі Римському подарували ікону із зображенням апостолів Петра і Павла і диск з фільмом "Гріх" Андрія Кончаловського.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Однією з тем переговорів повинно було стати "українське питання": ситуація на Донбасі і підтримка автокефалії ПЦУ греко-католиками.

Цікаво, що зустріч не пройшла без конфузу. Так, Путін вже за традицією запізнився. Замість 13:00, як було обумовлено спочатку, президент країни-агресора прибув у резиденцію Папи о 14:07. Більш того, в 2013 році він приїхав на 50 хвилин пізніше, а у 2015 – запізнився більш ніж на годину.

Нагадаємо, папа Римський Франциск офіційно схвалив зміну тексту молитви "Отче наш" 6 червня.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Ватикані відмовилися визнавати права трансгендерів.

Також портал Знай.uа писав, папа Франциск побажав Володимиру Зеленському успіхів у відновленні миру і економічного зростання в країні.