Ватиканська група 19 католицьких священиків і науковців закликали єпископів засудити Папу Франциска як єретика.

Про це повідомляють ЗМІ.

Відомо, що у цій групі переважають ультраконсервативні погляди, спрямовані проти понтифіка над цілою низкою тем.

При цьому, відзначається, що найбільш видатним у цій групі є Айдан Ніколс, 70-річний британський священик домініканського ордену, який написав багато книг і є одним з найбільш визнаних богословів англомовного світу.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

"Ми вживаємо цей захід як крайній засіб для реагування на накопичувану шкоду, заподіяну словами та діями Папи Франциска протягом декількох років, що призвело до однієї з найгірших криз в історії Католицької Церкви", - сказали вони. відкритому листі.

Відомо, що у листі науковці нещадно критикують Франциска за те, що він ніби пом'якшив позицію Церкви щодо низки питань. Вони говорять, що він не був достатньо суворим проти абортів і був дуже вітаючим гомосексуалістів, і занадто прихильним до протестантів і мусульман.

В опублікованому листі також міститься пряме звернення до лордів, яких закликали негайно розв'язати ситуацію.

"Тому ми просимо, щоб ваші лорди терміново розв'язали ситуацію з прихильністю папи Франциска до єресі".

У свою чергу відомий професор історичної теології в Університеті Вілланова в Сполучених Штатах Массімо Фаджолі заявив, що цей лист є прикладом надзвичайної поляризації в Церкві.

"У Франциска в глобальній Церкві є величезна підтримка з одного боку, а також крихітна крайка екстремістів, які намагаються намалювати Франциска як папу, який є єретиком. Проблема в тому, що існує дуже мало законної, конструктивної критики понтифіката Франциска і його теології", - сказав він у повідомленні електронної пошти.

Нагадаємо, у неділю, 21 квітня, Папа Римський виголосив промову, присвячену Великодню. Крім іншого, в ній він згадав про Україну.

Як повідомляв "Знай.ua", у Франції загорівся один з найпрекрасніших творів готичного мистецтва — собор Паризької Богоматері. Увесь дерев'яний інтер'єр був охоплений вогнем, обрушилися дах і шпиль собору. Конспірологи вже будують теорії про те, що ця трагічна подія знакова і сталася зовсім не через випадкове замикання.

Також "Знай.ua" писав, як у Середньовіччі католицька церква почала знищувати кішок.

Зеленський вміє грати в довгу. Андрій Єрмолаєв про майбутнє президентство Зеленського