В Інтернеті стало вірусним відео, на якому віряни намагаються поцілувати перстень Папи Римського, а він просто вириває руку у них з-під носа, ставлячи людей в незручне становище.

Цілувати папський перстень - давня католицька традиція. Кільце разом з тіарою є атрибутами Папи як спадкоємця апостола Петра. На ньому викарбуваный апостол з неводом, що означає ловлю учнями Христа людських душ. Тому багатьох людей поведінка Франциска дуже збентежила, повідомляє BBC Ukraine

Багато хто відразу почали висувати теорії того, що змусило Папу зробити цей вчинок, адже він деяких вірян навіть образив цим.

Було озвучено багато думок. І те, що ця традиція - монархічна і є пережитком минулого, і те, що Папа протестує проти католицької церкви. Само собою, що консерваторів це дуже обурило, адже, на їхню думку, Франциск погребував багатовіковою традицією.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ватикан спочатку ніяк не коментував цю ситуацію, але у зв'язку з наростаючим невдоволенням, все таки взявся пояснити інцидент.

Виявилося, що Франциск просто не хотів поширювати мікроби.

"Це всього лише питання гігієни" - прокоментував прес-секретар Ватикану Алессандро Джізотті.

Також він сказав, що на площі Святого Петра збирається так багато тих, хто хоче побачити Папу Римського, що він просто зобов'язаний думати про можливе поширення бактерій.

За словами прес-секретаря Ватикану, папа Франциск обожнює бути поруч з людьми і завжди готовий дозволити всім бажаючим поцілувати його перстень - але тільки за умови, що мова йде про невелику групу людей.

Самого ж Франциска таке пожвавлення навколо цієї ситуації навіть розсмішило.

Варто відзначити, що після смерті Папи перстень завжди розбивають і це означає кінець його правління. А поцілунок кільця є символом поваги до понтифіка.

Нагадаємо, що українська ікона стане надбанням Ватикану.

Раніше, Знай.ua повідомляв, що чорна Біблія Варнави розкрила страшну таємницю Ісуса Христа

Також, портал Знай.ua писав про 6 найголовніших якостей справжньої жінки, за версією Папи Римського.