Учасники акцій протесту в Гонконзі 13 і 14 липня вийшли на нові мітинги. Про це повідомило Al Jazeera.

13 липня розпочалися сутички з поліцією на демонстрації, яка спершу була запланована, як мирна: протестуючі кидалися в поліцейських касками та парасольками, правоохоронці застосували гумові кийки та сльозогінний газ. Незважаючи на це, в неділю протести продовжилися.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Свій гнів учасники мітингу перенаправили з законопроекту про екстрадицію, який став першим приводом для протестів, на більш загальні проблеми, наприклад, так звану "паралельну торгівлю". Туристи континентальної території Китаю приїжджають в місто Ша-Тінь, що відноситься до регіону Гонконгу, закуповують великі обсяги товарів і потім перепродають в інших регіонах Китаю.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Акції протесту і не думають вщухати

В суботу 13 липня протестувальники вийшли на марш з банером, на якому було написано "Забезпечте дотримання закону, зупиніть транскордонних спекулянтів". Чимало магазинів в Ша-Тінь ​​були закриті у зв'язку з протестами.

За даними інформаційного агентства, на протест 13 липня вийшло близько 30 000 мітингувальників.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Гонконгу Керрі Лем другого липня заявила про відмову від закону про екстрадицію, який спровокував протести. Законопроект більше не буде вноситися до Законодавчої ради.

Крім того, якщо Китай не буде дотримуватися підписаного з Великою Британією домовленості по охопленому останнім часом заворушеннями Гонконгу, Лондон погрожує Пекіну наслідками. 2 липня міністр закордонних справ Сполученого Королівства Джеремі Хант нагадав КНР про те, що ще в 1984 році Велика Британія підписала юридично зобов'язуючу міжнародну угоду.

Нагадаємо, що порносайти заставили користувачів вийти на протести

Як повідомляв портал Знай.ua, що Гонконг опинився в рейтингу найдорожчих міст світу

Також Знай.ua писав, аналітики розповіли, що врятує Apple від кризи