Румунські офіцери не відреагували на кілька екстрених викликів викраденої 15-річної дівчини, яка, як вважають, згодом була вбита.

Незважаючи на те, що підліток тричі телефонував у міліцію, щоб повідомити, що її викрали, влада чекала 19 годин, перш ніж намагатися врятувати її. Затягування часу, як вважають, багато румунів, коштувало життя підлітка.

Сотні людей зібралися біля будинку підозрюваного в місті Каракал, щоб протестувати в п'ятницю.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

У відповідь на поширене національне обурення міністр внутрішніх справ Ніколае Мога звільнив найвищого старшого поліцейського в країні Іоана Буда.

"Я закликав звільнити начальника міліції ... тому що потрібні різкі заходи", - сказала Мога.

Дівчину, яку називають лише Олександрою, викрали в середу, коли вона намагалася автостопом добратись додому до містечка Добрословені на півдні країни.

У четвер вранці вона тричі подзвонила на номер екстреної допомоги, 112, і сказала поліції всю інформацію про місце, де її утримує водій. Дівчина сказала журналістам, що вона закричала телефон "він іде, він йде", перш ніж дзвінок був відключений.

Родичі Олександри стверджували, що офіцери не сприйняли оповіщення серйозно і відреагували надто пізно. У Facebook-повідомленні чоловіка, визначеного як дядько жертви, сказано: "Моя племінниця Олександра, можливо, була вбита, поки міліція та прокурори "охороняла" злочинця. Кілька голів упали, але недостатньо!"

Три будівлі обшукали офіцери, перш ніж остаточно визначили майно, де вона утримувалася, більш ніж через 12 годин після її дзвінків.

У суботу вранці влада заарештувала 66-річного механіка, якого назвали Георге Дінка, і помістила його під варту за підозрою у торгівлі неповнолітніми та зґвалтуванні.

Пізніше адвокат, призначений Дінком, Олександр Богдан, заявив журналістам, що його клієнт сказав прокурорам, що він знає дівчину, але він не винен.

Адвокат також додав, що, здається, дзвінки потерпілого здійснювались з телефону Дінке, хоча його клієнт цього не пояснював.

Оскільки нові деталі справи продовжували викликати тривогу і гнів, президент Румунії Клаус Іоханніс видав заяву, в якій заявив, що "сильно засмучений трагедією" і "обурений тим, що через деякі несправності відповідальні органи влади мають не вдалося врятувати дівчинку-підлітка, яка втратила життя в драматичних умова".

Нагадаємо, у Києві мати знайшла сина у зашморгу: і ворогу не побажаєш.

Як повідомляв Знай.uа вибух на дитячому майданчику під Дніпром: що відомо про стан покалічених малюків.

Знай.uа писав, звіряче вбивство одесита охоронцями обростає дикими подробицями.