Величезну територію Росії охопили пожежі. Площа лісових пожеж в Сибіру і Якутії перевищила 2,5 мільйона гектарів, десятки міст накрив смог, шлейф диму дійшов до Казахстану. Ситуація вийшла з під контролю через рішення не гасити важкодоступні вогнища, оскільки це дорого.

Російська акторка, зірка серіалу "Татусеві доньки" Нонна Гришаєва закликала на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram закликала православних росіян молитися за збереження лісів Сибіру.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Православні!!!🔔🔔🔔 Починаючи відсьогодні, протягом двох тижнів, по всій Росії, з молитвою за угодою буде два рази на добу (о 8 ранку і до 20 год вечора) читатися акафіст Б. М. ,,НЕОПАЛИМА КУПИНА, проти пожеж в Сибіру !!!🔔🔔🔔 ПРИЄДНУЙСЯ!!! Горять МІЛЬЙОНИ гектарів, гинуть звірі і птахи, задихаються люди, дим дійшов до Казахстану!!!🔔🔔🔔 Ніхто, крім Бога, нам уже не допоможе!!! Ситуація КАТАСТРОФІЧНА!!! На місці великих Сибірських лісів буде болото. Якщо ми не відмолимо Росію, ніхто за нас це не зробить!!! 🔔🔔🔔 Читати можна будь-який акафіст до Пресвятої Богородиці, якщо немає потрібного. Спаси й збережи всіх Господь!!!" - йдеться в дописі акторки.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Зазначимо, що в Сибіру лісовими пожежами знищено вже майже 3 мільйони гектарів землі. Влада не збирається гасити, попри те, що полум'я вже видно з космосу, а від диму страждають десятки міст.

Нагадаємо, пекельне полум'я пожирає метр за метром, сили рятувальників на кінець.

Як повідомляв Знай. ua, Сибір охопили пожежі, у вогні третина всієї Росії, а у Путіна відмахнулися.

Також Знай. ua писав, що у Києві чоловік згорів живцем, займаючись улюбленою справою.