Стало відомо, що у Франції обурені фермери скинули тонни гною прямо під головний офіс партії Еммануеля Макрона. Слід підкреслити, що фермери незадоволені угодою про вільну торгівлю з Канадою.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство AP (Associated Press).

Також зазначається, що розлючені фермери активно протестують вже впродовж усього тижня. Вони придумують всілякі варіанти протесту, щоб висловити незгоду з договором. Всього за один тиждень вони змогли "атакувати" 15 депутатів президентської партії в різних районах країни - від Бургундії до Парижа.

Свою останню зразково-показову акцію протесту фермери з профспілки FDSEA провели біля південного міста Тулуза в ніч на п'ятницю.

Вони скинули 20 тонн гною просто перед офісом партії "Вперед, республіка". Звичайно ж у відповідь партія засудила цей вандалізм.

Представник FDSEA Люк Месба заявив у п'ятницю в ефірі місцевої телерадіомовної компанії France Bleu, що угоду Європейського союзу з Канадою "згубно для нас, фермерів, і знищить всі норми якості".

До того ж, парламент Франції минулого тижня ратифікував угоду, яка знижує збори та доступ до ключових продуктів.

Нагадаємо, що "Нормандська четвірка" вперше зустрілася в Парижі.

Як повідомляв портал Знай.ua, Макрон запросив Путіна на серйозну розмову.

Також портал Знай.ua писав, що Макрон подзвонив Путіну.