Протоку Ла-Манш, яка розділяє Великобританію з материком Євразія вперше вдалося перетнути на ховерборді. Це зробив винахідник Френкі Запата.

Він почав свій політ в районі міста Кале і приземлився в британському Дуврі. Загалом винахідник витратив 22 хвилини, а максимальна швидкість ховерборда досягла 170 кілометрів на годину.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Реактивний ховерборд Заплати постійно отримував пальне від рюкзака, в якому воно й зберігалося. У рюкзаку пального вистачило на 10-хвилинний політ. Після цього йому потрібно було зупинитися для додаткової заправки.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

На Flyboard Air, на якому він здійснював політ, встановлені п'ять турбодвигунів. Сам Запата описував пристрій як "простий в управлінні" — він складається з плати, ручного пульта дистанційного керування і паливного бака.

Це була друга спроба винахідника перетнути Ла-Манш. 25 липня він вилетів з Кале і розраховував дістатися до бухти Св. Маргарет в Англії. Але йому довелося зробити зупинку для дозаправки приблизно в середині шляху. Приземлення вийшло невдалим: Запата промахнувся повз платформи й впав у воду.

Зазначимо, що у 2017 році на своїй сторінці в Facebook Запата повідомив, що до нього звернулися люди з Повітряної жандармерії Франції з попередженням про те, що заведуть справу проти нього, якщо він продовжить літати на своїх ховербордах по країні. Запата припустив, що йому доведеться покинути Францію, оскільки "в ній не цінують інновації".

За словами Запати, джерелом натхнення для нього послужив подвиг французького винахідника і авіатора Луї Блеріо, який 25 липня 1909 року став першим пілотом, що перелетів через Ла-Манш. На подолання шляху в 37 км у нього пішло 37 хвилин.

Нагадаємо, що Зеленський виявився одним з найпопулярніших політиків у Росії: вище тільки Путін.

Як повідомляв Знай.uа, втретє за 24 години: США сколихнула нова трагедія, неадекват розстріляв копів та медиків.

Також Знай.uа писав, що Путіна притиснули до стінки через Україну, у Трампа закінчується терпіння: розбиратимешся з НАТО.