Стало відомо, що в Лівії сталася кривава бійня. Щонайменше 43 людини загинули і 51 поранений під час повітряного удару на південь від лівійського міста Мурзук. Про це, як пише агентство Middle East Eye, посилаючись на Reuters, повідомив член міської ради Мурзук Мохамед Омар.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

"В результаті повітряного удару загинули 43 людини та 51 був поранений. Це тільки початковий список жертв", — розповів чиновник.

За цим ударом стоять сили ЛНА, якими керує командир Халіф Хафтар. Вони заперечують, що метою удару було цивільне населення. Метою нібито були "чадські опозиційні бійці", які є представниками місцевого племені тебу.

Варто відзначити, що на початку 2019 року армія Хафтара взяла Мурзук в рамках наступу на нафтові регіони Лівії, але згодом він перейшов до концентрації сил на північ. Там він намагався зайняти столицю Тріполі у чотиримісячної кампанії. Повітряний удар посилить гуманітарну ситуацію в країні, яка розорена тривалою війною.

Нагадаємо, що фінляндські винищувачі ВПС підняли в повітря через виникнення над Балтійським морем трьох російських літаків.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Дніпрі посадили на ніж десантника.

Також портал Знай.ua писав, що людство недооцінює загрозу терористичних дій, а держави, які не відповідають за безпеку власного повітряного простору, поводяться безвідповідально.