У вівторок, 5 серпня, пішла з життя відома письменниця, лауреат Нобелівської премії Тоні Моррісон. Їй було 88 років.

Тоні Моррісон написала 11 книг. У 1993 році їй була присуджено Нобелівську премія по літературі як автору, "який у своїх повних мріями і поезією романах оживив важливий аспект американської реальності". Таким чином Моррісон стала першою темношкірою жінкою, яка удостоїлася цієї престижної премії з літератури.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Героями книг письменниці виступали американці з африканськими коренями. Твір "Пісня Соломона" удостоївся двох премій Національної асоціації літературних критиків і Американської академії мистецтв і літератури.

Роман "Кохана" про трагічну долю чорношкірої рабині увійшла до списку журналу "Time" "100 найкращих романів англійською мовою". Свій останній роман "Боже, бережи моє дитя" Моррісон випустила в 2016 році.

Нагадаємо, пішов з життя оскароносний режисер.

Як повідомляв портал Знай.uа, з життя пішов Воронін, шанувальники відмовляються вірити.

Також портал Знай.ua писав, помер Віллі Токарєв.