Протести в Росії проходили понад чотири десятки міст. Поліція затримала близько 350 людей, в тому числі осіб з інвалідністю.

Про це пишуть корисутвачі в Twitter, де показали відео затримань та інших інцидентів.

Так, в суботу, 10 серпня, в Москві на масової узгодженої акції протесту "За чесні вибори" затримали 244 учасника демонстрації.

Мітинг у Москві

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Відомо, що на узгоджений мітинг на проспекті Сахарова вийшли близько 60 тисяч осіб. Люди вимагали припинити кримінальну справу, порушену за статті про "масові заворушення" після акції 27 липня. Також мітингувальники вимагають звільнити фігурантів і зареєструвати незалежних кандидатів для участі в виборах Московську міську думу.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Коли акція протесту почала рухатися в бік Чистих ставків і Китай-міста, поліцейські почали затримувати її учасників. За день у Москві затримали 244 людини.

Затримували мітингувльників в усіх містах. Особливо людей обурило те, що силовики не подаліли навіть осіб з інвалідністю. Повідомляється, що серед таких був інвалід 2 групи, якого силовики кілька разів впустили. Потім пояснили, що не помітили особливого стану чоловіка. Деякі з мітингувальників були побиті копами.

Крім того, до лап поліції потрапили і троє журналістів. Усім їм закидають порушення у проведення мітингу.

Нагадаємо, по силовиках Путіна відкрили вогонь посеред білого дня.

Як повідомляв портал Знай.ua, Богуцька прокоментувала мітинги в Росії.

Також Знай.ua писав про те, щоу Гонконзі силовики застосували сльозогінний газ у метро.