Сполучені Штати Америки відреагували на ядерну аварію на військовому полігоні в Архангельській області Російської Федерації, де загинули місцеві військові, фахівці "Росатому". Також з'явилася інформація, що у навколишнє середовище нібито стався витік токсичного палива та радіації.

Відомо, що з екстреною заявою до голови Кремля Путіна звернувся в Twitter президент США Дональд Трамп, пише портал "Політека".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"У нас є подібні, хоча і більш досконалі технології. Вибух російського Skyfall ("Буревісник" в класифікації НАТО, — ред.) викликав занепокоєння людей щодо стану повітря навколо об'єкта і далеко за ним. Недобре!", зазначив Трамп.

Це не підтверджено офіційно (і навряд чи коли-небудь буде через секретність військових випробувань), однак різні джерела і експерти вважають, що під час випробувань в Білому морі розірвало саме 9M730 "Буревісник" — проект міжконтинентальної крилатої ракети глобальної дальності з ядерним двигуном.

Під час ядерного НП під Архангельськом 8 серпня вибухнув малогабаритний ядерний реактор. Небо стало помаранчевим. Саме таку офіційну причину НП озвучила російська влада:

"Даний малогабаритний ядерний реактор був частиною двигуна об'єкта військового призначення", - заявив науковий керівник Федерального ядерного центру в Сарові В'ячеслав Соловйов.

Нагадаємо, вибух на російському полігоні обріс страшними деталями, Чорнобиль здасться запальничкою.

Як повідомляв Знай.uа Трамп "дав добро" на запуск ракет КНДР стало відомо про таємне листування лідерів.

Знай.uа писав, Зеленський укладе угоду з Путіним: Трамп зробив важливу заяву.