Стало відомо, що взрыв в Російській Федерації, через який загинули п'ятеро людей під час випробувань ракетного двигуна в Білому морі, став причиною повторного вибуху. Він стався через дві години і, ймовірно, став джерелом поширення радіації на місцевості. Про це повідомив Норвезький сейсмологічний центр (НОРСАР).

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Також слід зазначити, що другий вибух був зафіксований инфразвуковыми датчиками тиску повітря, а не сейсмічними моніторами. Він стався, швидше за все, на крилатій ракеті, яка працювала на радіоактивному паливі.

"Ми зареєстрували два вибухи, останній з яких співпав за часом з повідомленнями про збільшення радіації. Обидва вибухи були зареєстровані в нашій дозвуковий системі. Перший також був зафіксований сейсмологами", - повідомила глава центру НОРСАР Ганні Стреммен Люкке.

Нагадаємо, що радіація після вибуху реактивної установки на військовому полігоні під Северодвинским завдала значної шкоди природі.

Як повідомляв портал Знай.ua, на Вінниччині у Гайсині підірвали цегляну димову трубу на території молокозаводу.

Також портал Знай.ua писав, що 21 серпня, в одному із спальних районів міста Київ прогримів потужний вибух.