Космічні війська США офіційно заступили на бойову службу з 29 серпня 2019 року. Окрім сухопутних військ, ВПС, ВМС, Корпусу морської піхоти і Берегової охорони, Космічне командування стало шостим видом збройних сил країни. Метою формування військ є протистояння агресії та захист США у космосі.

Керувати новою структурою Дональд Трамп призначив людину, яка на його думку, користується великою повагою серед колег – це чотиризірковий генерал Джон Реймонд, – пише інтернет-видання "СТРАНА.ua".

"Новий підрозділ буде захищати ключові американські інтереси в космосі, в сфері майбутнього протистояння. Ми володіємо можливостями виявити і знищити будь-яку ракету, запущену в напрямку США. Командування має забезпечити, щоб ніхто не зміг поставити під сумнів або загрозу американське домінування в космосі. Тому що ми знаємо кращий спосіб запобігання конфлікту - підготуватися до перемоги", - заявив Дональд Трамп. Дональд Трамп

Космічні сили США

Цього ж дня відбулася урочиста церемонія в Рожевому саду Білого дому, на якій представили прапор командування.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

У свою чергу, генерал Джон Реймонд подякував президенту за створення нової військової структури і подарував йому медаль з написом: "Командування Космічних сил: 29 серпня 2019 року".

Нагадаємо, що відповідне розпорядження про створення Космічних сил американський лідер віддав ще в в червні 2018 року. Щодо структури новоутворених сил: у підпорядкуванні командування будуть 87 частин і підрозділів.

На утримання нового виду збройних сил в 2019 фінансовому році було виділено $ 12 млрд.

Нагадаємо, раніше Зеленський провів телефонну розмову з Ангелою Меркель.

Як повідомляв портал "Знай.ua", зустріч Трампа із Зеленським під загрозою зриву.

Також "Знай.ua" писав, що Коломойський зробив заяву про можливий розпуск Ради.