У Франції у червні і липні 2019 році в результаті сильної спеки померли близько 1500 осіб. Вік половини загиблих місцевих громадян перевищував 75 років. Однак, серед померлих були і маленькі діти. Про це повідомляє міністр охорони здоров'я Аньєс Бюзен.

Проте, не дивлячись на таку велику кількість загиблих через спеку за підсумками цього літа, число майже в 10 разів нижче, ніж влітку 2003 року. Тоді високі температури спричинили смерть близько 15000 чоловік.

Слід нагадати, що в кінці липня Європу накрила друга хвиля аномальної літньої спеки. Зокрема, в Парижі 25 липня фіксували температуру до +42,6°C. Це найвища температура у французькій столиці за всю історію спостережень. Попередній максимум +40,4°C був у 1947 році.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що Франція зганьбилася в матчі відбору на Євро-2020. Французи обіграли албанців з рахунком 4:1.

Як повідомляв портал Знай.ua, Франція прийняла несподіване рішення щодо санкцій. В Європейському союзі заявили, що поки не планують знімати санкції відносно Російської Федерації.

Також портал Знай.ua писав, що президент Росії Володимир Путін і лідер Франції Еммануель Макрон провели телефонні переговори. Вони обговорили обмін полоненими між Україною і Російською Федерацією.