Стало відомо, що в Індії 74-річна Ерраматті Мангаямма завагітніла за допомогою штучного запліднення і змогла народити здорових близнят. Про це повідомляє "Hindustan Times".

Пологи пройшли за допомогою кесаревого розтину. Годувати дітей грудьми жінка не зможе, але лікарі не бачать в цьому ніякої проблеми.

"Операція пройшла без ускладнень. І мати, і діти здорові і добре себе почувають. Втім, жінку все одно перевели у відділення інтенсивної терапії, щоб вона відійшла від стресу", - говорить лікар, який приймав пологи.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Новоявлені батьки не могли зачати дитину протягом останніх 57 років. Навіть якщо у жінки почалася менопауза, а це 25 років тому - подружжя не зневірилися.

У минулому році родина дізналася про землячці, яка завагітніла у 55 років шляхом штучного запліднення. Лікарі взяли аналізи і з подивом з'ясували, що жінка готова до зачаття через ЕКО.

Незважаючи на вік, жінка не мала жодних медичних ускладнень, зокрема діабету і гіпертонії. Оскільки у Мангаяммы вже була менопауза, їй вживили донорську яйцеклітину, а ось сперму взяли у її 80-річного чоловіка. Про вагітності пара дізналася в січні 2019 року.

Всі дев'ять місяців майбутня мама провела під наглядом хороших фахівців. За її станом постійно спостерігали кардіологи, пульмонологи, гінекологи і дієтологи.

Нагадаємо, що дороги Гройсмана змусили жінок народжувати в полі.

Як повідомляв портал Знай.ua, Хабіб Нурмагомедов стане батьком втретє.

Також портал Знай.ua писав, що в харківській колонії пройшли незвичайні пологи.