Команда зоологів з Національного музею природної історії США виявили в Амазонці новий вид вугра з рекордним показником електричної напруги. Раніше біологи всього світу знали про існування лише одного виду електричного вугра. Однак в ході вивчення риб з річки Амазонка вчені виявили ще два види, пише сайт “Хвиля”

Як відзначається, дослідники вивчили 107 риб, які були спіймані в річках Французької Гвіани, Бразилії, Суринаму і Гайани. Вони провели аналіз ДНК вугрів, вивчення їхніх кісток і тіла, а також відзначили місця на карті, де були спіймані риби. Вчені виявили три види вугрів з різними формами черепа і плавця, а також унікальним розташуванням пір на тілі.

Перший вид Electrophorus electricus мешкає на півночі, найчастіше в річках Суринаму та Гайани. Другий вид Electrophorus varii в основному живе в Амазонці, а третій Electrophorus voltai переважно на півдні.

Вчені виміряли силу електричних ударів у вугрів кожного з трьох видів. Вони виявили, що риба Electrophorus voltai, названа на честь винахідника батареї Алессандро Вольта, здатний подавати рекордну напругу - 860 Вольтів. Попередній максимальний показник становив 650 вольтів.

На думку біологів, вугри трьох видів мають різні ареали проживання внаслідок події близько 3 млн. Років тому розвитку заплави річки Амазонка. Дослідники не перевіряли можливість схрещування вугрів різних видів, але багатовікова різниця в еволюції майже виключає її.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Нагадаємо, що близько мільйона українців отримають субсидії на наступний опалювальний сезон.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Зеленського виникло занепокоєння щодо запасів газу, який необхідний для забезпечення українців теплом в опалювальний сезон.

Також портал Знай.uа писав, що борги АТ Одеська ТЕЦ і КП Теплопостачання Одеси перед Нафтогазом ставлять під питання можливість теплопостачання міста у новому опалювальному сезоні.