Кримінальний світ наповнений тайнами і загадками. Всі ми дивились фільми про мафію. Порівняємо, Якудзу – японську мафію та італійську організацію – Сицилійську мафію.

Історія організації

1861, Італія – мафія офіційно стає політичною силою. Але до 1963 року італійська мафія для інших країн була чимось схожим на міф. Навіть ФБР не признавало її існування.

Якудза ж має історію тривалістю в 400 років, яка тісно пов'язана з історією Японії.

Японська мафія

Легальність

Формування Якудза легальне в Японії. Штаб квартири прикрашені металічними розпізнавальними табличками, які можна зустріти просто на вулиці.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

В Італії мафіозі легалізувались частково. На півдні Італії до цього часу неможливо відкрити свою справу, не заручившись підтримкою місцевих авторитетів. Останні 10 років уряд Італії активно бореться з мафією, проводячи зачистки і прибираючи мафіозі.

Жінки-якудза

Назва

Перша італійська мафія Cosa Nostra – гілка сицілійської мафії, основу якої заклали сімейні клани, в перекладі означає "Наша справа".

Термін Якудза походить від назв угрупувань карткових гравців. Пізніше назва Якудза почала використовуватися для назви всієї японської організованої злочинності.

Японська мафія

Правила

В італійської мафії є Кодекс правил, який визначає правила поведінки один з одним. Там вказані основні закони, принципи організації, та її переконання.

Якудза опирається на цінності патріархальної сім'ї. В них панують принципи безумовного підпорядкування босові і строгого дотримання правил.

Кадри фільму Хрещений батько

Мафія і держава

На сьогодні мафію в Італії можна легко назвати найбільшою сферою бізнесу. Торгівля наркотиками, "кришування" дрібних підприємств і проституція приносять щорічний дохід своїм "хрещеним бтькам" в розмірі 63 млрд. фунтів.

Якудза також управляє декількома бізнес мережами в різних областях: від будівництва до порноіндустрії. Крім того, існують японські мафіозі, які дійсно нелегальні. Для них в поліції прийняли позначення "борекудан".

Кадри фільму Хрещений батько

Хто головний

Босс або хрещений батько - глава сімейства в італійській мафії. Він отримує відомості про всі справи, які здійснює кожен член сім'ї. Обирається голосуванням.

Клан Якудза очолює "оякун" – глава сім'ї, який віддає накази своїм підлеглим. Члени банди Якудза відносяться один до одного як до батька або брата.

Поширення

Італійська мафія пробралася в державну і місцеву політику не лише в Італії, але і в США.

В клану Якудза також є бази в Америці, найбільша з яких знаходиться на Гаваях.

Основні заняття – контрабанда наркотиків в Америку і перевезення американської зброї в Японію.

Перша італійська мафія Cosa Nostra

Як вступити в організацію

Якудза влаштовують екзамени для членів своєї організації, щоб переконатися, що вони добре знають закони. Питання в анкеті стосуються різних тем: від викиду відходів до угону автомобілів. А також вони проходять обряд посвячення.

Просто так потрапити в ряди італійської мафії теж не вийде. Хоча бути чистокровним італійцем вже не обов'язково. Вступити не можуть колишні працівники поліції та жінки.

Нагадаємо, раніше вчені розповіли, що відбувається на червоній планеті

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Антарктиді вперше відбудеться Всеукраїнський марш за тварин

Також "Знай.ua" писав, що співробітники космічного агентства повідомляють про нове відкриття на Марсі