Колишнього президента Зімбабве Роберта Мугабе поховають у спеціально спорудженому мавзолеї, який побудують протягом місяця.

Цю інформацію повідомляє The Telegraph.

У повідомленні йдеться, що у суботу, 14 вересня на національному стадіоні столиці Зімбабве Хараре пройшла церемонія прощання з колишнім президентом країни Робертом Мугабе.

Перед цим між владою Зімбабве та частиною родичів Мугабе виникла суперечка, де і як ховати колишнього лідера.

Роберт Мугабе

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Представники влади мали намір поховати його в Акрі Героїв — цвинтарі, яке відкрив сам Мугабе. Раніше там була похована дружина експрезидента Саллі Мугабе.

Родичі ж наполягали на похованні Мугабе неподалік від Звимбе, де покоються його мати та брати у кам'янистій місцевості в відокремленому місці.

Нагадаємо, 6 вересня загинув Роберт Мугабе, відомий африканський диктатор. Він був головою Зімбабве майже 40 років, але два роки тому його скинули з посади. Мугабе помер в результаті хвороби у Сінгапурській лікарні. Там він лікувався з квітня 2019 року.

Також Знай.uа писав, що помер перший президент: подробиці і останні фото.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Жан Беленюк з "Слуги народу" отримав особливу посаду в Раді: чим займеться легендарний спортсмен.